Site Overlay

SZABÓ BALÁZS BANDÁJA: CSÖNDKABÁT

JÚLIUS 13. | 19:00

Szabó Balázs Bandája: Csöndkabát
Vendég: Accord Quartet

Irodalom és zene fonódik egybe a Szabó Balázs Bandája július 13-i csendesülős koncertjén, amit a zenekar teljes egészében magyar költőknek szentel a Zsámbéki Nyári Színház színpadán.

A Csöndkabát című akusztikus, versmegzenésítésekre épülő irodalmi esten a hagyományos zenekari hangzástól eltérően, vonósokkal kiegészülve kelnek életre a versek, a kedvenc költők – Pilinszky, Grecsó, Szemlér – között Radnóti Miklóssal a fókuszban, akinek születésének 115. és halálának 80. évfordulója van az idei évben.

A zenekar munkásságában mindig is hangsúlyos volt a versmegzenésítések hagyománya, a dalszerző-énekes Szabó Balázs diákkora óta nagy rajongója az irodalomnak és régóta zenésít meg klasszikus és kortárs verseket. 2004-ben megjelent lemeze Faludy műveket feldolgozó album volt. Faludy Györggyel közös zenés, irodalmi esteket is tartottak, melyek gerincét Szabó Balázs verséneklései adták.

A zenekar talán legismertebb dala, a Bájoló is egy Radnóti-versfeldolgozás, amit huszonévesen zenésített meg, s rengeteg hívet szerzett ihletett, folkos-kamarapopos saját kompozícióinak, valamint a versekből szőtt daloknak.

„Egy ember lépked hangtalan” címmel 2021-ben, Pilinszky János születésének 100. évfordulójára emlékezett a Nemzeti Színházban a Szabó Balázs Bandája, dupla telt ház előtt.Vendégként a Zichy Kastély – amelyben jelenleg a premontrei rend a Zsámbéki Keresztelő Szent János Iskolaközpontot működteti – fáinak árnyékában a Hasonlatok-koncertlemezen is zenélő Accord Quartet működik közre vonós hangszereken.Az előadás hossza 1 óra 30 perc, szünet nélkül.

A rendezvény ültetett, a helyfoglalás érkezési sorrendben történik.A program megvalósítását támogatta:


JEGYÁR: Jegyek kizárólag online, a Tixa.hu oldalon válthatók az eseményre.

JEGYVÁSÁRLÁS

Scroll Up