Site Overlay

-színház-hegyen-völgyön-
összművészeti programok, színházi produkciók, irodalmi estek műemléki és természeti környezetben

Kultúráért díj 2023

Russói Tamás – Zsámbék Kultúrájáért díj

Russói Tamást egy évtizedes, Zsámbék kulturális életében kifejtett kitartó és lelkes munkája elismeréseként Zsámbék Város Önkormányzata Zsámbék Kultúrájáért Díjban részesítette.

Az Idegenforgalmi Egyesület és a Zsámbéki Nyári Színház vezetését – Mátyás Irén halálát követően – Russói Tamás vette át. A hagyományokat megtartva újította meg az elmúlt 10 évben a Nyári Színház programsorozatait, új helyszínekkel és programokkal gazdagítva a kulturális kínálatot.

A Zsámbéki Nyári Színház, kihasználva a hely természeti, műemléki és szellemi értékeit, igyekszik emlékezetes és minőségi színházi élményekkel gazdagítani a közönséget. A zsámbéki nyár programjainak összeállításánál fontos szempontunk, hogy minden korosztály igényeit figyelembe vegyük, és jelezzük, hogy a nagyobb szabadtéri rendezvényeken is helye és közönsége van a „magas” művészetnek. Komolyan vesszük az örökséget, hogy Zsámbék az újító és óriás energiákat mozgató fiatalok alkotóműhelye legyen. Előadásaink helyszíne a fenséges, a gótika születését idéző Öregtemplom, a hangulatos árnyas Zárdakert és a frissen felújított Zichy-kastély. 

A Zichy kastély a találkozások és együttműködések jegyében születő előadások tere. Rendezvényeink fő helyszínén múlt és jelen, klasszikus és modern lenyűgöző harmóniában létezik, így válik alkalmassá arra, hogy a legváltozatosabb programok, színházi előadások, szerzői estek, koncertek befogadó tereként működjön. A kastély műemlék épületét körülölelő természeti környezet inspiráló a művészek számára és felejthetetlen előadásélményeket biztosít. Vendégfellépőink örömmel tesznek eleget a meghívásnak, évről-évre szívesen térnek vissza hozzánk.  A színészek, zenészek, táncosok nyári találkozásaiból izgalmasan egyedi, megismételhetetlen produkciók születnek. 

Színházunk nagy hangsúlyt fektet a tematikai igényességre, a műfaji sokszínűségre, szem előtt tartva az aktuálisan elérhető színházi és zenei kínálatot. Párbeszédet kezdeményezünk, szakmai kapcsolatokat építünk produkciós irodákkal, és partnereinkkel együttműködve, folyamatosan keressük a kőszínházi struktúrán belül készült, ott repertoáron lévő igényes színházi produkciók szabadtéri bemutatkozásának lehetőségeit, szorgalmazzuk minél több kőszínházi előadás meghívását. Reményeink és szándékaink szerint bővülő programkínálatunkkal nem csak törzsközönségünk, de évről évre új közönségrétegek számára is értékes, maradandó kulturális élményt tudunk nyújtani. 

Scroll Up