Site Overlay

QJÚB: A KOCKA KIBONTÁSA

MÁJUS 27. | 21:00 | ZICHY-KASTÉLY
QJÚB: A KOCKA KIBONTÁSA
Vecsei H. Miklós és csapatának Pilinszky/Csoóri koncertszínháza

II. ZSÁMBÉKI PÜNKÖSDI FESZTIVÁL 2. NAP

Vecsei H. Miklós és csapata, Pilinszky János és Csoóri Sándor életműve alapján, a Kiégő Izzók csapatának élő, vetített díszletében, Koltay Szonja installációjával készítette el legújabb koncertszínházi előadását „a kocka kibontása” címen.

A Vecsei H. Miklós vezette, színház, zene és performansz határterületein mozgó alkotócsapat minden tagja a maga szakterületének elismert művésze:

Hegedűs Bori – ének
Mihalik Ábel – dob
Frimmel Jakab – billentyű, elektronika
Paczári Viktor – basszusgitár
Ratkóczi Huba – szólógitár

Bemutatkozó előadásuk, a Párbeszéd, sötétben című műsor több, mint 50 előadásnál és közel 20 ezer nézőnél tart a 2021. júniusi bemutatója óta. Új előadásukban a látványvilág, a zenei komplexitás és a fényművészet elemeit próbálták meg a lehető legkatartikusabb formában előállítani, hogy a két költőóriás életműve ne csak a szavak szintjén ragadjon meg emlékezetünkben.„A nyelv titokzatos dolog. Mint a szem, vagy egy félbehagyott kézmozdulat. Ő is csak ennyit mondott: Boldogok, akik sírnak… És ez azóta kimeríthetetlen. Nem tudom értitek-e, de egyfajta anarchizmusról beszélünk, arról, hogy mindenkor újra semmit sem tudhatunk” – Pilinszky János

Scroll Up