Site Overlay

LÁNYOS ÉS FIÚS APÁK

AUGUSZTUS 25. | 20.00

Családi történetek emberi hangra, dobokra és szaxofonra

Jazz és irodalom különleges párbeszéde ez az este. Grecsó Krisztián történeteiben mindig ott van a velünk élő, és a gyerekeinknek valahogyan tovább adható, elmesélhető múlt. Ezekre az ódon és mégis mai mesékre reagál, improvizál a híres zenészcsalád két tagja, apa és fia. Minden este egyedi, megismételhetetlen. Az író friss írásaiból válogat, Dés László szaxofonja és Dés András ütőhangszerei válaszolnak rá, festik meg a zene nyelvén apák és gyeremekeik világát.

Dés László Kossuth és Liszt Ferenc díjas, Prima Primissima díjas, előadóművész, szaxofonművész, zeneszerző.  A kiváló jazz zenész hangszerei a szoprán és a tenorszaxofon, játékát az érzékeny és „szubjektív hang”, az improvizációs dallamvezetés jellemzi. 

Dés András ütőhangszeres művész. Az évek során  egyéni ütőhangszeres szettet fejlesztett ki magának, melyen jobb kezével dobosként, a ballal pedig ütőhangszeresként játszik. Számos egyéb kézi ütőhangszert is használ, pl. a magyar kannát és ütőgardont, hangszereket a latin-amerikai tradícióból vagy keretes dobokat a világ különböző tájairól.

Grecsó Krisztián Szegváron született. Volt a Bárka folyóirat szerkesztője, a Nők Lapja vezető szerkesztője és a Szépírók Társaságának alelnöke. 2009-től vezeti az Élet és Irodalom prózarovatát. Könyvei rendkívül sikeresek, így ma már Magyarország egyik legnagyobb példányszámot produkáló szerzője. Számos díja közül néhány:  József Attila-díj, AEGON Művészeti Díj. Bródy Sándor-díj, Déry Tibor-díj, Libri irodalmi közönségdíj. Lányos apák címmel roppant népszerű sorozata a Nők Lapjában nemrég ért véget, Lányos apa című könyve 2023-ban jelent meg, az eladási listák élén szerepel megjelenése óta.

Az előadás hossza: 80 percA program megvalósítását támogatta:


JEGYÁR: 4.900 Ft

JEGYVÁSÁRLÁS

Scroll Up