Site Overlay

Lackfi János: Milyenek a magyarok?

AUGUSZTUS 19. | 20:00 | ZICHY-KASTÉLY
Lackfi János: MILYENEK A MAGYAROK?

BEMUTATÓ

Rendező: Őze Áron

Milyenek is a magyarok? Kevés beszédű, magányos cowboyok és kocsmai hencegők. Lepedőakrobaták és sámlin reszkető Gedeon bácsik. Hátrafelé nyilazók és cekkerben bontott csirkét cipelők. Alkoholisták. Dehogy alkoholisták, csak megisszák a magukét. Folyton panaszkodók és forrófejűek. Pacalevők és pizzafalók. Asztalsarkon búsongók, akik párszor az asztalra csaptak, és beleremegett a történelem. Valamikor nagyon tudtak focizni, most nagyon tudnak rá emlékezni. Ha meg akartak halni, mindig lerántottak magukkal egy törököt is. Ez az útikönyv elkalauzol a földönkívüliek ismerős birodalmába, kiderül belőle, hol húzódik a belga-magyar határ, kitalálták-e a magyarok az ideális társadalmat, igaz-e, hogy minden magyar tud atombombát gyártani és lóháton állva hatos fogatot hajtani.

Lackfi János Milyenek a magyarok? című szórakoztató, szatirikus és önirónikus prózakötetét, nemzeti (szép vagy kevéssé szép) vonásainkkal szeretettel csúfolódó, magunkat mélyebb megismerésre és szembenézésre invitáló, megértésre és elfogadásra tanító írását Őze Áron adaptálta nem kevésbé szerethető és szórakoztató színpadi művé. Egyfajta szellemes, derűs, és roppant mulatságos, de ugyanakkor bölcs színházi kalauzról van szó, hozzánk, magyarokhoz, egymáshoz, önmagunkhoz. Téren és időn átívelő utazás önmagunk felé…  

Tizenöt szellemes, nem kevésbé elgondolkodtató etűd segítségével színészek és közönség játszhatnak el együtt gondolatban azon, milyenek is vagyunk, mire lehetünk jogosan büszkék, s min lenne jó esetleg változtatnunk. De egyre mindenképpen büszkék lehetünk – ennyi mindent túlélni: igazi bravúr.

Dalszerző: LACKFI JÁNOS | Zene: BORI TAMÁS | Rendezőasszisztens: PALKÓ PANNA

Előadják: HOLECSKÓ ORSOLYA, AUKSZ ÉVA

The Sharonz | KOVÁCS OLIVÉR, ALMÁSI BÁLINT, GYULAI SÁMUEL, TASNÁDI LÁSZLÓ

Rendező: ŐZE ÁRON

Zsámbéki Nyári Színház produkció

A program megvalósítását támogatta:

Scroll Up