Site Overlay

Beszélgetés Háy Jánossal Háy Jánosról
Háy János első fellépése az idei karantén utáni színházi szezonban!
Különleges helyszínen a magyar irodalom egyik nagy alkotója, Háy János mesél irodalomról, műveiről, zenéről, végülis mint mindig: önmagáról. És persze rólunk. Meghatározza – e a Kádár-kori gyerekkor az írót? Hogyan lehetett sikeres egy kelet- európai író Nyugaton? Miben rejlik a fiatalos, sokműfajú, több művészeti ágban otthonosan mozgó alkotó titka? Eljut-e a mai fiatalokhoz a kortárs irodalom? És szóba kerül sok minden más is.
Az est folyamán először hangzanak el élőben részletek a szerző legújabb könyvéből, az Európa Kiadó gondozásában megjelent „Ne haragudj, véletlen volt” c. kötetből.
A beszélgetés végén személyes kérdéseket is lehet a szerzőnek feltenni.

Az est moderátora: Pokrócz Enikő
Pokrócz Enikő több, mint 10 éve él a zsámbéki-medence egyik kis településén és érdeklődve követi a térség szellemi, kulturális pezsgését, az itt élő, jelentős számú alkotó munkáit, a Zsámbéki Nyári Színház eseményeit. Néha maga is létrehoz egy- egy előadást a helyi közösségnek: színházi alkotásokat, költői esteket, egy jó beszélgetést egy- egy művésszel. Mindenféle korosztálynak tartott már előadásokat és szervezett programokat, mentorál felnőtteket és kicsi gyerekeket egyaránt, érettségiztetett és tanított színházi alapismereteket, egyszóval: tanár. Egy átlagos állampolgár, akit érdekel a világ, a benne élő emberek és a történeteik. Ahogy Háy fogalmazta egyszer: “csak figyelni kell és hallgatni, hogy mit beszélnek az emberek – és már meg is van a következő történetünk.”

A program megvalósítását támogatta:

Scroll Up